Beneficiile consumului regulat de mango
Mango este atât de popular, nutritiv și consumat pe scară largă în întreaga lume, încât a fost numit de unii oameni „regele fructelor”.
Dulce și suculentă, pulpa sa galbenă este delicioasă consumată ca atare, poate fi transformată în nectar sau suc, adăugată într-un smoothie sau transformată într-o gustare uscată, transmite USA Today.
Fiecare bucată de mango oferă vitamine importante, substanțe nutritive și un tip important de fibre, spune Sarah Rivenburgh, dietetician de la OhioHealth specializat în nutriție pentru bolnavii de cancer.
„Unul dintre lucrurile care îmi plac foarte mult la mango este că este bogat în fibre solubile. O mulțime de fructe au fibre în ele, dar mango are în mod specific fibre solubile, care pot fi foarte bune pentru că formează un gel în tractul nostru digestiv”, explică Rivenburgh.
„De fapt, poate lega grăsimea și colesterolul și le poate scoate din corpul tău înainte de a fi absorbite în sânge”, a adăugat ea.
Numit uneori „regele fructelor”, acesta susține sănătatea intestinală și ajută la slăbit
Iar printre fanii fructului se numără și actorul Kevin Bacon, căruia îi place să își înceapă ziua cu un „mango de dimineață”.Fructul nu are colesterol și practic nu are grăsimi. Acesta conține calciu, fier, cupru, magneziu, potasiu, acid folic și licopen.
Care sunt beneficiile consumului de mango?
Pe lângă faptul că ajută la scăderea nivelului de colesterol, gelul format în tractul nostru digestiv de către fibrele solubile din mango este bun pentru sănătatea intestinelor și pentru mișcări intestinale regulate. Mai mult, poate avea un efect antidiabetic, potrivit lui Rivenburgh.
„Ajută la deplasarea deșeurilor prin sistem și poate ajuta în cazul constipației”, spune ea.
„Ori de câte ori alimentele au un conținut mai mare de fibre, înseamnă că organismul va digera un pic mai încet și, prin urmare, este posibil să nu vedeți vârfuri de zahăr din sânge la fel de mult”, a adăugat Rivenburgh, pentru USA Today.
Fibrele pot ajuta, de asemenea, oamenii să se simtă sătui mai mult timp, ceea ce poate preveni mâncatul în exces și poate ajuta la pierderea în greutate. Asta duce la o greutate corporală sănătoasă, ceea ce scade riscul de diabet, cancer și boli de inimă, mai spune Rivenburgh.
Femeile care au o dietă bogată în fibre pot avea un risc mai mic de cancer de sân, a constatat o revizuire a studiilor din 2020.