Italia permite deplasări la biserici şi unele vizite în perioada Paştelui, iar restaurantele şi barurile vor rămâne închise
Guvernul Italiei a stabilit că întreaga ţară va fi în scenariul epidemic roşu până pe 6 aprilie și că restricţiile vor fi valabile şi pe 4 aprilie, de Paştele catolic.
Participarea la slujbele religioase va fi permisă
“Accesul individual în locaşurile de cult trebuie să se desfăşoare prin evitarea aglomerării”, prin respectarea distanţei de “cel puţin un metru lateral şi în faţă” şi cu purtarea măştii medicale, conform decretului guvernamental.
Potrivit derogărilor, în zilele de sâmbătă, 3 aprilie, duminică 4 aprilie (ziua Paştelui catolic) şi luni, 5 aprilie (a doua zi a Paştelui catolic), vor fi permise deplasări în regiunea de domiciliu, dar doar o singură deplasare pe zi, pentru vizite la rude sau prieteni, cu excepţia intervalului orar 22.00-5.00, când circulaţia va fi interzisă.
Sunt permise vizitele a câte două persoane adulte, însoţite de copii de până la 14 ani. Autorităţile recomandă purtarea măştilor de protecţie în momentul primirii oaspeţilor în locuinţe.
Totodată, deplasările între regiuni în scop turistic vor fi interzise, iar restaurantele şi barurile vor rămâne închise în regiunile aflate în scenariul epidemic roşu, informează cotidianul Corriere della Sera.
ITALIA Vrea să vaccineze cel puţin 80% din populaţie până la sfârşitul lui septembrie
Italia a anunţat sâmbătă că vrea să vaccineze cel puţin 80% din populaţie până la sfârşitul lunii septembrie, asta în urma criticilor referitoare la ritmul lent al campaniei de imunizare care are lor într-una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din Europa, transmite Reuters.
Francesco Paolo Figliuolo, general al armatei şi noul comisar special pentru coronavirus, a lansat un plan naţional de administrare a 500.000 de doze pe zi la capacitate maximă, potrivit unui document al guvernului, scrie news.ro.
Acest plan prevede creşterea numărului de operatorii de sănătate care administrează vaccinuri prin consolidarea unui acord existent de angajare a medicilor de familie şi prin utilizarea medicilor stomatologi, a medicilor stagiari, a medicilor din Federaţia Italiană de Medicină Sportivă şi alţii.
Pe lângă facilităţile de asistenţă medicală deja în funcţiune ca puncte de vaccinare, Italia va folosi cazarme militare, centre de producţie, puncte de vânzare cu amănuntul, săli de sport, şcoli şi facilităţile bisericii catolice.
Aproximativ 51 de milioane de italieni sunt eligibili pentru vaccin şi 60% dintre aceştia ar putea fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iulie, atingând primul prag pentru imunitatea de turmă, se arată în document.